FŐZŐCSKE
GYORSAN FINOMAT

  • 1 ek sertészsír
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 4 db burgonya
  • 1 közepes db kelkáposzta
  • 10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 175 g tejföl
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 2 l víz
  1. A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.
  2. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.
  3. Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük.
  4. Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük fél órán át.
  5. Ha a zöldségek megpuhultak (ízlés kérdése, hogy harsanósan vagy szétfőzve szeretjük), hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük.
  6. Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük..

Ideális hely a címnek

Itt add meg az alcímet

Első címsor

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore.

Második címsor

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque.